Hasiči kontrolovali priestory na diskotéky a tanečné zábavy

27.12.2004 Celý región

Vyše 450 nedostatkov z hľadiska požiarnej ochrany zistili v Prešovskom kraji počas kontrol v priestoroch, kde sa konajú tanečné zábavy a diskotéky. Previerky...
Vyše 450 nedostatkov z hľadiska požiarnej ochrany zistili v Prešovskom kraji počas kontrol v priestoroch, kde sa konajú tanečné zábavy a diskotéky. Previerky 78 objektov prebehli od augusta do konca novembra. O výsledkoch informovali 21. decembra na tlačovej konferencii v Prešove.

Kontroly boli komplexné aj následné. Pracovníci Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Prešove udelili za zistené nedostatky alebo za neodstránenie zistených nedostatkov v štyroch prípadoch pokuty za 46 tisíc Sk. Tri z nich udelili subjektom v okrese Humenné, jednu v okrese Stará Ľubovňa. Najvyššia pokuta bola 20 tisíc Sk.
Pavol Komár, vedúci oddelenia požiarnej prevencie KR HaZZ, konštatoval, že \"úlohou týchto kontrol bolo zistiť v akom stave sa nachádzajú priestory, kde sa konajú tanečné zábavy, diskotéky a tak ďalej, v akých podmienkach z hľadiska požiarnej bezpečnosti sa nachádzajú\". Kontrolórom išlo hlavne o stav únikových ciest, \"o stav zabezpečenia týchto ciest, čiže ich voľnosť, priechodnosť, označovanie, núdzové osvetlenia\".
Polovica zistených nedostatkov bola technického rázu. Týkala sa priechodnosti únikových ciest a funkčnosti hasiacich zariadení. Druhá polovica nedostatkov bola organizačného charakteru, čiže v preverovaných priestoroch neboli vyvesené poplachové smernice, evakuačné plány a nebola jasná činnosť tzv. protipožiarnych asistenčných hliadok, ktorých cieľom má byť zabezpečiť prípadnú evakuáciu na voľné priestranstvo.
(jj)
 

Vyberte región

mark